ABOUT

Katrien Peeters

Al van jongs af aan ben ik zeer gefascineerd door mode. Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd in de richting Rechtspraktijk in Leuven. Daarna heb ik gewerkt als consultant bij PwC en Randstad. Maar doorheen de jaren bleef de passie voor mode groeien… Er is voor mij ook niets leuker dan een namiddagje te gaan shoppen in Antwerpen, Hasselt of Maastricht. De leukste boetiekjes afgaan, op zoek naar perfecte outfits, is voor mij pure ontspanning. Na mijn uren op het werk spendeerde ik elke avond wel zeker een uurtje om modetijdschiften en blogs over mode en lifestyle te lezen. Ik begon ook meer en meer te experimenteren met kledingstijlen en combinaties.

Hoe meer ik hier mee bezig was, hoe meer ik mij vragen ging stellen of bepaalde kledingstukken of stijlen wel echt bij mij pasten. Ik wou een meer onderbouwde kijk op de mode krijgen om zo te bepalen wat echt bij mij past en wat niet.

Na wat opzoekwerk wist ik wat ik wou gaan doen, een opleiding Imago Styliste aan Syntra onder leiding van Ingrid Persoons. Ik wou leren hoe je jezelf of een persoon kan doen stralen door het dragen van de juiste kleuren, kledingstukken en accessoires.

In de eerste plaats kwam de interesse vooral voor mezelf, maar na verloop van tijd zag ik hier ook meer mogelijkheden in voor de toekomst. Omwille van die reden ben ik dan ook de opleiding Fashion Stylist aan Blush Academy gestart, onder leiding van Palmira Proietti. Tijdens deze opleiding werden er stages aangeboden waardoor ik in de praktijk heel wat ervaring kon opdoen.


StyleUp by Katrien

logo-kleinIn januari 2016 werd mijn droom realiteit, StyleUp by Katrien werd een feit. Het belangrijkste voor mij is dat de klanten op een aangename, rustige, professionele en leuke manier geholpen en geadviseerd worden. Daarnaast hecht ik enorm veel belang aan het feit dat de klant zich op zijn gemak voelt bij mij. Tenslotte, wil ik de klanten niet alleen helpen met hun stijl- en kledingkeuze, maar hen ook leren hoe ze zichzelf moeten zien en hen wijzen op hun sterke punten. Mijn uiteindelijke doel is om de persoonlijke wensen van de klant te vervullen en de klant te doen stralen!

Ik heb gedurende 1,5 jaar gewerkt voor het styling team van Palmira Proietti waarbij ik op regelmatige basis opdrachten uitvoerden samen met andere getalenteerde en gepassioneerde collega’s. Naast mijn vaste job stak ik als zelfstandige in bijberoep ook veel tijd en energie in StyleUp. Doorheen de jaren heb ik heel wat leuke stylingopdrachten kunnen doen en de nodige contacten kunnen leggen.

Uiteindelijk was de combinatie van mijn fulltime job en mijn werk voor StyleUp niet meer haalbaar. In september 2018 besefte ik dan ook dat ik klaar was voor een carrièreswitch… ik heb dan uiteindelijk de stap gezet om fulltime voor Les Soeurs te gaan werken als Store Manager in de winkel in Maastricht. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de Les Soeurs homeparties in regio Noord-Limburg, de Kempen en Zuid-Nederland. Sinds maart 2020 werk ik als Assistent Store Manager voor JÜTTU Hasselt – Quartier Bleu, waar ik meer verantwoordelijkheid heb en waar ik kan werken met een groter team.

Naast mijn fulltime job ben ik ook nog steeds bezig als freelance fashion styliste voor StyleUp. Als freelancer zal ik zowel door particulieren als door bedrijven en winkels geboekt kunnen worden voor onder andere kleur- en stijlanalyses, kleur- en stijlworkshops, garderobeplanning, teambuildings, homeparties, enzovoort.

#dowhatyoulove #movingforward