Blog, Lifestyle

Onzeker over jezelf? Nergens voor nodig.

Graag zou ik een persoonlijk verhaal met jullie willen delen om aan te tonen dat je absoluut niet onzeker moet zijn over jezelf… Een aantal weken geleden werd ik gecontacteerd door een jongedame van 25 jaar. Zij gaf aan dat ze absoluut niet wist hoe ze kledingstukken moest combineren en dat ze graag wou dat ik haar daarbij zou helpen. Ik heb haar alle info gegeven over de verschillende diensten die bij mij geboekt kunnen worden. Uiteindelijk heeft zij een volledig pakket geboekt: een persoonlijke kleur- en stijlanalyse en een garderobeplanning. Zij keek er enorm naar uit, en ik uiteraard ook.

Afgelopen week ben ik bij haar thuis geweest en al snel gaf de jongedame aan dat ze heel onzeker was over zichzelf en haar kleding. Ikzelf merkte ook al snel dat zij een enorm laag zelfbeeld had en dat zij persoonlijke en nuttige tips kon gebruiken om haar zelfbeeld omhoog te krikken. Tijdens de kleuranalyse heb ik de kleurdoeken aan haar gelaat geplaatst om te weten te komen welk kleurtype zij was. Op voorhand had ik haar reeds een aantal vragen gesteld over haar kledingstijl en karakter, en dit vertaalde zich effectief naar het zomertype. Samen zijn we dan op zoek gegaan naar haar topkleuren, de kleuren die mooi zijn aan haar gelaat en de kleuren die zij beter kan vermijden. De jongedame was zeer blij met het resultaat, maar ze was tegelijkertijd ook verrast dat ze met bepaalde kleuren mooier was dan ze dacht. Ze gaf zelfs aan dat ze deze kleuren zelfs nooit zou durven aantrekken, maar dat ze deze de volgende keer tijdens het shoppen zeker zou passen.

Vervolgens heb ik tijdens de stijlanalyse gepolst naar haar positieve punten en eventuele complexen. Haar onzekerheid kwam toen enorm naar boven. Tijdens het opmeten van haar lichaam heb ik duidelijk gemaakt dat maten en centimeters absoluut niet relevant zijn voor mij. Ik, als Fashion Styliste, kijk vooral naar de verhoudingen van het volledige lichaam zodat ik de juiste stylingtips kan geven. Uit de opmeting bleek dat haar lichaam zeer mooie verhoudingen had. Ik heb haar heel wat relevante stylingtips gegeven hoe zij haar positieve punten kan accentueren en hoe zij de minpunten (volgens zichzelf) kan verdoezelen door middel van de juiste kledingstukken te dragen. Na de stijlanalyse wist de jongedame perfect wat de do’s & don’ts waren naar aanleiding van haar specifiek figuurtype. Na de analyse gaf de jongedame aan dat ze door deze interessante tips in de toekomst geen miskopen meer zou hebben.

Tenslotte hebben we samen de kleerkast onder handen genomen. Om te beginnen haalde ik kledingstuks uit de kast en vroeg ik hoe zij dat combineerde. Ik merkte al snel dat zij vaak zei ‘ik draag dit niet omdat ik niet weet hoe ik het moet combineren’. De conclusie was duidelijk: de jongedame had vooral advies nodig over hoe zij outifts moest samenstellen en hoe zij bepaalde kledingstukken kan combineren. Ik heb samen met haar een aantal outfits samengesteld en ik heb haar ook gezegd welke (basis)kledingstukken zij zeker nog zou moeten aanschaffen. Tenslotte heb ik alle kledingstukken mooi op kleur gelegd en gehangen zodat de jongedame elke ochtend voor een mooie overzichtelijke garderobe staat.

dressing

 

Vlak voordat ik naar huis vertrok heb ik tegen de jongedame gezegd dat ze zich absoluut niet onzeker moet voelen en dat ik hoop dat ze door deze analyse zichzelf beter zal voelen en meer durft te combineren. Ik reed alleszins met een heel goed gevoel terug naar huis… De dag nadien kreeg ik een heel mooi berichtje van de jongedame in kwestie. Ze zei dat ze ’s morgens een samengestelde outfit had aangedaan en dat ze reeds enkele tips die ik had gegeven had toegepast. Daarnaast zei ze dat ze zich effectief meer zelfzeker voelde toen ze in de spiegel keek. Ze gaf uiteraard ook aan dat het echt wennen was voor haar, maar dat ze zich toch goed voelde in die outfit. De jongedame kreeg die dag zelfs een aantal complimenten.

De job ‘Fashion Stylist’ is werkelijk een fantastische job! Ons doel is om mensen gelukkig te maken en om ervoor te zorgen dat mensen zich beter voelen in hun vel. Dit doen we door persoonlijke beauty- & stylingtips te geven en door onze passie te delen met hen! De volgende quote is daarom ook vanzelfsprekend:

‘Fashion looks better when you feel good on the inside’

Ik haal effectief mijn voldoening uit het feit dat ik mensen vooruit kan helpen. Omdat ik weet dat er zoveel vrouwen zijn die in de knoop liggen met zichzelf wilde ik heel graag dit verhaal delen met jullie. Ik wou jullie laten inzien dat niemand perfect is, maar dat je gewoon jezelf moet accepteren zoals je bent! Mijn conclusie van dit verhaal: ‘Speel je positieve punten uit en verdoezel de minpuntjes. Live your life, accept yourself en be happy!’

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel kan inspireren om positief over jezelf te denken en om jezelf te accepteren zoals je bent! Hoe meer eigenwaarde je uitstraalt, des te waardevoller anderen je vinden!

Liefs,

Katrien

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Babette 12 november 2016 at 13:17

    Superleuke website Katrien! Ik ga hem zeker vaak bezoeken 😉 Liefs, Babette

    • Reply styleupbykatrien 12 november 2016 at 14:25

      Dankjewel lieve meid!

    Leave a Reply