Blog, Fashion and beauty, Lifestyle, PUUR magazine

Met deze tips kan jij de solden trotseren!

Na de drukte van de afgelopen weken heb ik eindelijk de tijd gevonden om een nieuwe blog te schrijven… #sorry! Met de soldenperiode in het vooruitzicht lijkt het mij interessant om jullie voor te bereiden op het vinden van de ideale koopjes. De meesten onder ons zullen het wel al eens hebben meegemaakt dat je op slag verliefd wordt op een blouse of handtas, maar als je het prijskaartje bekijkt dat je beseft dat het item niet binnen je budget past. Helaas… Maar voor deze personen hebben we goed nieuws: volgende week starten eindelijk de solden! Om de zoektocht naar de perfecte koopjes te vergemakkelijken bezorg ik jullie enkele praktische en interessante tips. #lovesales #letsgoshopping

sale-shopping

Maak een lijstje

Je kan best op voorhand bepalen welke items je wil aanschaffen. Ga daarom eens voor je kleerkast staan en denk eens na welke kledingstukken of accessoires je mist. Maak een onderscheid tussen wat je graag zou willen kopen en wat je écht nodig hebt. Schrijf enkel de items op die je écht wil scoren tijdens het shoppen. Iemand die doelgericht gaat shoppen komt vaak zonder miskopen thuis!

Stel een budget op

De verlaagde prijzen zijn voor velen onder ons verleidelijk om meer items te kopen (vaak miskopen) dan dat je eigenlijk nodig hebt. Daarom is het van groot belang dat je, naast een lijstje, ook een budget opstelt en probeert je daar aan te houden. Doordat je doelgericht gaat shoppen ga je merken dat je meer items hebt kunnen kopen voor hetzelfde geld!

Vroege vogel

Hou je niet van drukte of rommelige winkels? Wees er dan op tijd bij! Als je ’s morgens gaat winkelen is de kans groot dat de winkels er nog netjes bijliggen en dat je alles op je gemak kan passen.

Wees realistisch

In het verleden heb ik al gemerkt dat ik tijdens de solden iets koop omwille van de sterke afprijzing, ookal is het net te klein of zit er een vlek op. Maar eigenlijk moeten we onszelf niets wijsmaken: te klein is te klein en te groot is te groot. Zit jouw maat er niet meer tussen, laat het dan ook zo. Een kledingstuk met een scheurtje of vlek is ook overbodig. Vaak verdwijnen deze kledingstukken in de kast en komen ze er niet meer uit. Spaar dus je centen zodat je later op de dag een mooier (afgeprijsd) kledingstuk kan kopen!

Comfortabele kleding

Er is niets zo vervelend als een moeilijke outfit uit te trekken in de paskamer. Draag daarom een gemakkelijke outfit gecombineerd met sneakers zodat je urenlang zonder pijn aan je voeten kan winkelen. Zorg er uiteraard ook voor dat je een handige handtas (aanrader = schoudertas) bij hebt zodat je je handen vrij hebt.

Ga voor lingerie, handtassen en basics

Vaak hangen er in de soldenrekken bepaalde kledingstuks die afgelopen seizoen écht een trend waren… Maar zal dat komend seizoen ook nog een trend zijn? Daarom neem ik meestal een kijkje bij de nieuwe collectie zodat ik een idee heb van welke kleuren en prints er komend seizoen in de mode zullen zijn. Het liefst investeer ik tijdens de solden in goede basics aangezien je deze langer kan doordragen (bijvoorbeeld een skinny jeans of een effen blouse). Naast goede basics scoor ik tijdens de solden meestal nieuwe kwalitatieve lingerie en een tijdloze handtas. Waarom? Duurdere items zijn vaak beter afgeprijsd en daarom is het de moeite waard om deze tijdens de solden aan te schaffen.

Laat je vriend of vriendin thuis

Het is effectief bewezen dat je de beste solden koopt als je alleen bent. De mening van iemand anders kan een bepaalde invloed hebben op je shopgedrag. Ga dus alleen shoppen en vertrouw op je eigen mode-instinct!

sales2

Met deze tips ga je sowieso een geslaagde soldenperiode tegemoet! #goodluck #havefun

Tenslotte wil ik jullie alvast een spetterend nieuwjaar wensen! – May all your wishes come true –

Liefs,

Katrien | StyleUp by Katrien

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply